Google Power Search

Google Power Search

Har du noen gang opplevd å google og google en hel haug av søkeord, uten å få opp det resultatet du ønsker? Vi har fått i oppgave av foreleser Arne Krokan og ta internettkurset Google Power Search, som er helt gratis. Daniel Russell forklarer oss gjennom videoer hvordan vi kan gjøre et best mulig søk på Google. Her vil jeg dele de tipsene jeg syns var best.

1. Hvordan filtrere resultater etter farger

Kanskje du ønsker å se på bilder av biler, men i en bestemt farge? Når man Googler kommer alle resultater opp, men for å få en bestemt farge klikker du deg inn på verktøy, så farger også velger du hvilken farge du ønsker å se.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

2. Hvordan velge et godt ord for mitt søk?

Først og fremst er det viktig at du tenker på hva du ønsker å finne, også velge ord som du tror vil være på siden. Unngå å bruke hele setninger, da vil ikke søket ditt komme opp med en gang. Google har en funksjon som heter Question Answering, der man kan søke opp for eksempel hvor høyt et fjell er eller hvor lang en elv er. På bildet under har jeg spurt Google hvor lang Drammenselva er:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

3. Hvordan finne tekst på en nettside

Ofte når man er på jakt etter et eksakt ord, vil det være vanskelig å finne i lange artikler eller for eksempel pensumbøker. For å finne ordet du leter etter, press control + F på PC, eller command + F på Mac. Da vil du få opp en søkeboks øverst i høye hjørne, der du kan søke på hva enn du måtte ønske. Her er jeg inne på Apple sin Wikipedia side, men jeg ønsket bare å lese om Iphone sin historie og søkte derfor etter det.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

4. Søke med bilde

Når du går inn på Google vil det komme opp et bilde av et kamera i søkefeltet, noe jeg egentlig aldri har vært oppmerksom på før i dag. Om du har vært et sted på ferie du ikke husker navnet på, kan du legge det inn i søkeboksen så ordner Google resten.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

– Linn-Therese Skistad


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *